Cookies & Integritetspolicy

Cookies

Vad är Cookies?

Cookies är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. En cookie kan användas för att samla in data om hur webbplatsen används eller för att möjliggöra att besökaren kan interagera med webbisdan, t.ex. välja språk eller göra olika inställningar.

Det finns två olika varianter av cookies. En som är en kortvarig (sessionscookie) och som endast varar under själva besöket på webbsidan. En sådan cookie används ofta för att t.ex. välja språk och att möjliggöra för en webbutik att hålla reda på en besökares varukorg.

Den andra varianten är en mer långvarig cookie och kan bl.a. användas till att se om något har förändrats på webbsidan eller om nya erbjudanden tillkommit sedan senaste besöket. En långvarig cookie har ett utgångsdatum och raderas sedan automatiskt från din dator.

Vilka cookies använder vi?

På vår webbplats används både kortvariga cookies och mer långvariga. Våra cookies är till för att du skall få en bättre kundupplevelse och att möjliggöra för våra kunder att handa i vår webbutik. Vi använder oss även av Google Analytics. Det är ett analysverktyg som Google (Google Inc.) tillhandahåller för att vi skall kunna se statistik över hur våra besökare använder webbplatsen.

När du samtycker till Cookies

Genom att använda vår sida och låta din dator, mobil eller surfplatta acceptera cookies samtycker du till hur vi och Google använder cookies och kan på så sätt använda vår sida fullt ut. Du kan när som helst ångra ditt samtycke genom att ställa in din webbläsare att inte acceptera cookies.

Om du inte samtycker till Cookies

Om du inte samtycker till cookies kan du stänga av den möjligheten i webbläsarens inställningar. Då lagras inga cookies i din dator men då kan du heller inte använda vår webbsida fullt ut. Du kommer fortfarande att kunna surfa på sidan och läsa text men du kommer inte att kunna handla i webbutiken eller använda vissa funktioner.

Integritetspolicy

Denna integritetspolicy beskriver hur Starfelt Company AB (Org. Nr. 556183-5306) samlar in, använder, lämnar ut och lagrar dina personuppgifter. Policyn är framtagen i syfte att presentera hur vi säkerställer att dina personuppgifter behandlas i enlighet med den gällande personuppgiftslagstiftningen GDPR (General Data Protection Regulation). Integritetspolicyn gäller för all kontakt som sker med Starfelt.

Insamling av information

Starfelt samlar in och hanterar dina personuppgifter när du skapar ett konto, genomför ett köp via webb, e-mail eller telefon, kontaktar vår support, eller besöker vår webbplats. Informationen som samlas in behöver vi för att i affärsrelationen kunna tillhandahålla våra tjänster och erbjuda dig en så bra upplevelse som möjligt.

Den insamlade informationen inkluderar:

  • Namn på kontaktperson
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Betalningsuppgifter
  • Uppgifter om dina inköp (orderhistorik)
  • IP-adress, cookies (se mer om cookies under punkt 7) och information om din användning av Starfelts webbplats
  • Eventuell övrig information som lämnas till oss i samband med köpet (t.ex. leveransbeskrivning, godsmärke eller beställningsnummer)

 

Varför hanterar vi dina personuppgifter?
För dig som är kund

Starfelt hanterar dina personuppgifter i syfte att:
Fullgöra våra förpliktelser gentemot dig som kund, såsom genomförande av köp, fakturering, leverans och tillhandahållande av support.
Hantera kundförhållandet och tillhandahålla våra tjänster.
Lämna relevant information per post, e-post, SMS/MMS samt telefon.
Ge dig relevant information i nyhetsbrev samt på webben.
Förbättra vårt kunderbjudande via till exempel utveckling av tjänster, produkter och funktioner.
Förhindra bedrägerier och utföra riskhantering.
Följa tillämplig lagstiftning, till exempel bokföringslagar.

För dig som är Kontoinnehavare

Utöver ovan hanterar Starfelt även personuppgifter för kontoinnehavare i syfte att:
Ge dig möjlighet att använda kontoinnehavets fördelar såsom att få tillgång till kundunika produkter och priser, spara favoriter, spara kundvagnar och använda förifyllda uppgifter.
Möjliggöra kommunikation med dig som kontoinnehavare via post, e-post, telefon eller SMS/MMS.

Hur länge sparar vi dina uppgifter?

Dina personuppgifter sparas endast i de fall då det finns ett behov av att spara dem för att fullgöra de ändamål som de en gång samlades in i. Personuppgifterna sparas i högst 24 månader från det datum då du senast var aktiv hos Starfelt, till exempel genom en beställning eller via kontakt med vår kundtjänst. I de fall då det finns en rättslig förpliktelse kan uppgifterna komma att sparas längre. För att få dina personliga uppgifter raderade kan du när som helst ta kontakt med Starfelt, så ser vi till att dina uppgifter blir raderade ur våra system inom 2 arbetsdagar. Vissa uppgifter som kan förekomma på t.ex. fakturor kan vi av bokföringsmässiga skäl inte radera.

Profilering

Starfelt kan komma att hantera dina personuppgifter genom profilering om du är kund och/eller kontoinnehavare. Det innebär att vi kan komma att analysera hur du använder vår webb, vilka varor du är intresserade av och vilka nyhetsbrev du interagerat med i syfte att tillhandahålla bättre och mer relevanta tjänster och erbjudanden.

E-handelssäkerhet

Starfelt är de enda som äger informationen som samlas in på webbplatsen starfelt.se. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, t.ex. för att skicka en beställning.

Utlämnande till tredje part

Starfelt kan komma att lämna ut dina uppgifter till tredje part, såsom till fraktbolag och andra samarbetspartners samt leverantörer av kort- och kommunikationstjänster. Uppgifterna som vi lämnar ut får våra samarbetspartners endast använda i syfte att fullfölja de tjänster som vi utfärdat. All utlämning av personuppgifter till tredje part sker med strikt restriktion och endast för att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster samt erbjuda dig en så bra upplevelse av dem som möjligt. Starfelt kommer aldrig att sälja vidare dina uppgifter. Personuppgifterna kan också komma att lämnas ut till tredje part om detta krävs för att följa gällande lagkrav.

Informationsskydd

Du kan alltid känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Starfelt skyddar alltid dina personuppgifter mot otillbörlig åtkomst, förändring och radering. Alla personuppgifter sparas i en databas som är skyddad genom behörighetsstyrning och brandvägg.
Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information. De datorer/servrar som används för att lagra personligt identifierbar information lagras i en säker miljö.

Använder vi oss av cookies?

Ja. När du besöker starfelt.se använder vi oss av så kallade ”cookies” för att underlätta och förbättra din upplevelse. En cookie är en liten textfil som sparas på din dator och vi använder den för att samla in uppgifter i samband med besök på vår webbplats. Det gör vi för olika administrativa ändamål, såsom att övervaka prestanda på webbplatsen, förbättra användbarheten, layout och navigering. När du besöker vår webbplats får du godkänna detta.

Vårt ansvar, din rättighet

Starfelt ansvarar för att dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande lagstiftning. På din begäran eller på eget initiativ kommer vi att rätta, radera eller komplettera uppgifter som upptäcks vara felaktiga, ofullständiga eller missvisande. Du har rätt att begära ut ett registerutdrag över personuppgifterna som vi hanterar och du kan när som helst kontakta oss för att få dina uppgifter raderade eller ändrade. Du kan också kontakta oss för att begränsa användningen av personuppgifterna så att dessa endast får behandlas för vissa avgränsade ändamål.

Förändringar

Vi kan komma att uppdatera denna policy om våra förutsättningar eller vårt sätt att hantera personuppgifter förändras. Den senaste versionen finns alltid tillgänglig här, på starfelt.se.

Avsluta prenumeration

I prenumerationen på Starfelts nyhetsbrev använder vi den e-postadress du försett oss med. Om du inte längre vill ta emot nyhetsbrevet så finner du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje nyhetsbrev.

Kontaktinformation

Ta kontakt med oss om du har frågor gällande denna Integritetspolicy, behandlingen av dina personuppgifter eller om du vill begära ett registerutdrag. Vår kontaktinformation hittar du nedan. Starfelt Company AB info@starfelt.se

Samtycke

Genom att använda Starfelts webbplats så godkänner du vår integritetspolicy.